Anortositt – Hidra

Anortositt
Anortsitt er en dominerende bergart i Rogaland og utnyttes til forskjellige formål, blant annet som naturstein. I anortositten fra Hidra kan man finne mineralet labradoritt som er en variant av plagioklasrekken albitt-anortitt. Tidligere ble den regnet som et eget mineral, men er ikke lenger godkjent som dette. Labradoritt viser ofte et vakkert fargespill (labradorisering), oftest i blått, og brukes derfor som smykkesten. Labradoritt kalles også spektrolitt.

MER:
SNL: Labradoritt
SNL: Anortositt
Geo365: Anortositt

N.0183 Spektrolitt, Hidra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s