Melkekvarts – Rygge

Melkekvarts
Kvarts (silisiumdioksid, SiO2) er et av de vanligste mineralene i jordskorpen. Faktisk er det anslått at mer enn ti prosent av den øvre jordskorpen består av en eller annen form for kvarts. Kvarts kommer i flere farger og varianter der melkekvarts, klar (bergkrystall), røykkvarts, citrin (gul), ametyst (fiolett) og rosenkvarts (rosa) er eksempler på dette.

Kvarts er en viktig komponent i mange bergarter. I granitt inngår mineralet sammen med feltspat og amfibol (eller glimmer) som lyse korn. I gneis og fyllitt opptrer kvarts gjerne som hvite eller grå striper, smalt linseformete soner eller bånd. Slike kvarts-bånd kan være små, bare fingerbredde, men de kan også være et par meter brede og mange meter lange.

MER:
SNL: Kvarts
Geo365: Kvarts

N.0182 Melkekvarts, Rygge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s