Replava – Jeløy

Replava
Replava er en basalt hvor overflaten er glatt og valket og kan minne om tauverk. Den dannes ved størkning av lettflytende lava.  Den vil også kunne inneholde luftbobler som vil synes som ujevnheter ved sliping.

Smeltet bergartsmateriale som strømmer ut på overflaten eller på havbunnen kalles for lava. Generelt kan man om si at basaltisk lava er tyntflytende og størkner som replava. Ryolitisk lava er seigtflytende og størkner som klinkerlava/blokklava. På havbunnen kan lava størkne som putelava.

MER:
SNL: Replava

PN.0066_Replava-Jeløy

En kommentar om “Replava – Jeløy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s