Magnesitt – Modum

Magnesitt
Modum er geologisk spennende og er blandt annet kjent for store forekomster av magnesitt og serpentin. Dette har vært råstoffer for ildfaste stein og isolasjons-materiale. Driften av magnesitt og serpentin gav mange arbeidsplasser i Modum fra 1905 og til cirka 1950. Etter dette har spesielt serpentin vært benyttet til produksjon av fargerike steinheller og mørtel. Forekomstene av tilstrekkelig ren serpentin er nå på det nærmeste oppbrukt.

Forekomsten i Snarum-Modum-området består av flere sonerte kropper med serpentinitt med en magnesittrik randsone. I dette er en sukkerkornet, hvit magnesitt med varierende mengder gressgrønn serpentin vanlig.

Se også magnesitt, Snarum

MER:
NGU: Forekomstområde 623 – 322
NGU: Geologiske og petrografiske undersøkelser i Modumfeltet
SNL: Magnesitt

PN.0104 Magnesitt, Modum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s