Granittisk gneis – Åsnes

Saga Red
Bergarten er en grovkornet, rød foliert granitt, som er gjennomsatt av åpne og fylte sprekker. Sprekkemønstret i bergarten tilsier at man skal kunne ta ut både små blokk og enkelte større. Driften har nok stoppet opp pga. av oppsprekkingen, samt at steintypen finnes overalt på kloden, og mange steder, særlig i Asia, er arbeidskraften billigere enn i Norge. Disse forhold gjør en slik forekomst på indre Østland i Norge ulønnsom. Men betydelige mengder er tatt ut her. Bruddet dekker et areal på 5,5 mål, og avsenkningen antas å være ca. 10 m i gjennomsnitt.

MER:
NGU: Forekomst nr. 604

PN.0061 Granittisk gneis, Tyskerberget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s