Granatamfibolitt – Ski

Granatamfibolitt
Granatamfibolitt består hovedsakelig av granat (rødt mineral), amfibol (svart mineral) og feltspat (hvitt mineral). En granatamfibolitt er en metamorf bergart – den er dannet ved omdanning av en magmatisk bergart, enten en basalt eller en gabbro. Granatamfibolitt dannes ved at basalt eller gabbro varmes opp til temperaturer over 500oC-700oC dypt nede i jordskorpen. Bergarter av denne typen har stor utbredelse i det sørøstnorske grunnfjellet, hvor de er 1500-1600 millioner år gamle.

MER:
NGU: Forekomstområde 0213
Follo historielag: Årbok 2014
UiO: Bygningsstein
UiO: Bergarter

PN.0155_Granatamfibolitt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s